tisdag, oktober 31, 2006

Skrutt

Vilket otroligt skruttigt väder! Är glad att det är mörkt ute när jag vaknar så att jag inte ser exakt hur illa det är innan jag svingar mig upp på cykeln. Och då känns det redan försent att byta färdmedel.

Känner mig helt förvirrad över gårdagen. Det är nästan så att jag inte minns vad som hände eller att jag faktiskt gjorde allt det jag gjorde. Som om jag var i någon slags dvala. Besvärande!

måndag, oktober 30, 2006

Många, långa timmar

Idag har verkligen varit en maratondag. Cyklade hemifrån vid 6-tiden i morse och kom tillbaka vid halv åtta. Då hade jag hunnit med att cykla, jobba, träna och handla mat. Skyndade mig att duscha och laga middag för att sen designa lite inför kommande kalas. Har arbetat med det tills nu och det känns verkligen i kroppen att jag inte fått någon ledig tid alls idag att sitta ner i lugn och ro.

Dessutom tror jag att jag håller på att bli sjuk.

söndag, oktober 29, 2006

Omställning

Jag var inte alls med på den här tidsomställningen i natt. Känner mig nästan lurad. Fast det är rätt skönt att ha vunnit en timme, för jag hade lite dåligt samvete för att jag hade sovit så länge.

Igår upplevde jag ett barnrekord. Först kalas för Storebror och Valter med ett helt knippe barn och sen vidare till examensfest för Malin och ett minst lika stort fång med barn till. Jättekonstigt. Och bara små blöjkorvar alltihop. Jag har helt klart inte hängt med i trenden, men jag jobbade lite på att få en större mage med massor av kakor, bullar och tårtor.

lördag, oktober 28, 2006

Batteriladdning

Hade en hur soft eftermiddag som helst igår. Jag och Angelica åkte till Sollentuna Simhall och solade, badade bubbelpool, ångbastu och vanlig bastu och hade det väldigt lugnt och skönt. Det var verkligen en riktig avslappningskur! Sen åkte vi in till Odenplan och gick på Texas Longhorn och åt massor med god mat! Det var en riktigt trevlig eftermiddag och kväll som gärna får bli en vana.

Har jag just varit ute och sprungit i höstsolen och även om det inte gick lika bra som förra veckan så är jag nöjd. Och nu blir det kalas för hela slanten!

torsdag, oktober 26, 2006

Byte

Knappt har gamla datorn lagts i graven innan en ny förmåga fått ta dess plats. Ersättaren är en riktig östermalmsbrat med backslick och liten sportbil. Eller motsvarande. Så idag gick jag igenom rutinerna med nykomlingen, berättade vilka program jag jobbar med och vilket upplägg jag har. Gamla datorn hade visst på sin dödsbädd lämnat vissa instruktioner till Dr. Roffe som den nya hade fått ta del av och det underlättade min genomgång en hel del.

Efter jobbet hade jag säsongens hittills otäckaste cykeltur hem. Snålblåst, regn och lera. Det var en välsignelse att komma in i gymmet efter det. Och inte blev det sämre av att snyggingen (sååå snygg!!!) som jag skrivit om tidigare var där. Han som då fick mig att fundera på att byta träningsdag. Nu funderar jag på att byta träningsdag. Idag gjorde vi framsteg.

onsdag, oktober 25, 2006

En kär vän har lämnat mig

Min jobbdator är död. Hjärtat stannade första gången i måndags förmiddag men tack vare Dr. Roffes snabba ankomst och stora kompetens så lyckades han pumpa liv i den igen. Tillståndet var dock kritiskt och Dr. Roffe meddelade att den närmsta tiden skulle bli helt avgörande. Jag och datorn hade en fin eftermiddag tillsammans, och jag sparade alla filer vi jobbat ihop för att inte mista några minnen ifall utgången skulle bli olycklig...

Allt flöt på så fint ända tills nästa morgon då hjärtat stannade igen. Den här gången tog Dr. Roffe med sig datorn för att kunna ge bättre vård och hålla ständig övervakning. Efter en natt i respirator fick vi dock beskedet att det inte längre fanns något hopp...

Nya leksaker

Jag har investerat i två nya roliga leksaker. En platt bildskärm, Hyundai 17''¨och en mobiltelefon, Nokia 6233. Det är skitroligt och det blev jättefint hemma när jag satte upp nya skärmen. Telefonen har jag inte kommit så långt med än, men jag hoppas kunna vara helt inflyttad under dagen.

tisdag, oktober 24, 2006

Omega-3

Igår åt jag panerad rödspätta, kokt potatis, sallad, guacamole och yoghurtsås till middag. Det var helt fantastiskt att äta något annat än pasta med guck som omväxling. En riktig kulinarisk höjdpunkt. Och potatis... mmm... SÅ gott!! Dessutom hade jag väl förtjänat det efter totalt två timmars träning.

måndag, oktober 23, 2006

Ett ynkligt surr

Igår hade jag en datorfri dag. Det var inte något frivilligt val utan berodde på att det enda min bildskärm lyckades prestera var ett patetiskt, svagt surrande.

Fördelen, det finns en sådan, med att inte ha en fungerande skärm är att datorn faktiskt inte behöver vara på. För tvärt emot bildskärmens ynkliga brusande så låter fläkten i min dator ungefär som ett ac-system för en hel gymnastiksal. Det framgår extra tydligt när man har en datorfri dag.

Igår var mitt hem tyst, lugnt och harmoniskt.

lördag, oktober 21, 2006

Minus, plus och härlig helgfrukost

Vi börjar med det dåliga. Det är att min kosthållning igår var långt under acceptabel nivå. Onyttig middag följd av godis, alldeles för många cider och öl samt ett nattligt hamburgerbesök på BK. Inte, inte, inte bra.

-5 kg till jul - Glöm inte det!

Det positiva är att jag inte var så bakis när jag vaknade i morse och att jag både lyckades ta mig ut på min promenad/joggingrunda och dessutom genomföra den på ett mycket bra sätt! Så nu har jag avverkat första veckan med mitt nya träningsprogram, och bortsett från onsdagens sträckning och lama cirkelträning så har det gått riktigt bra. Jag har varit jätteduktig!

Min träningframgång firade jag med en härlig, om än något sen, frukost. Ja, det är den som syns på bilden. Lägg till detta en kanna av mitt favoritte - Rooibos Wizard. Sweet!

Nu ska jag krypa tillbaka ner i sängen och titta på film. Eller kanske packa en flyttkartong med sånt jag inte använder. Hmm....

Oväntad vändning

Bäst som jag låg i soffan och snaskade godis så ringde telefonen. Jag var saknad. Och jag må vara finnig och ful idag men med smicker kommer man långt, så jag hoppade i partydressen och begav mig in till stan.

Det var inget misstag för jag har haft en skitrolig kväll!! Och bäst av allt! Den har inte kostat mig mer än 57 kronor.

fredag, oktober 20, 2006

Täcket över huvudet

Idag är en sån där dag när jag helst av allt skulle vilja ligga hemma med täcket över huvudet. Tyvärr förstod jag inte det direkt när jag slog upp mina ögon i morse, utan jag hoppade glatt och käckt i kläderna och cyklade iväg innan jag hunnit känna efter ordentligt. Sånt straffar sig.

Nu sitter jag här på jobbet, med en mössa neddragen över näsan och en krage som möter upp från andra hållet och önskar att jag hade stannat i horisontalläge. Det positiva är att det inte är lång tid kvar tills jag får åka hem och gömma mig. Tyvärr måste vägen gå via gymmet men jag tänkte att om jag tränar i en Scream-mask så går det nog bra. Ingen kommer märka något.

torsdag, oktober 19, 2006

Fritt godis, jo jag tackar!

Har varit på bio ikväll och sett en förhandsvisning av När mörket faller. Vin, wrap och mingel vid ankomst och en liten presentpåse med smått och gott på stolen i salongen. Det är fina saker det. Jag föll inte för frestelsen att äta upp godiset i påsen så nu har jag helgsnasket säkrat. Härligt!

Filmen då? Joo... den var bra. Fast hemsk. Fångade mitt intresse från första stund, men sen var den obehaglig rakt igenom. Så jag vet inte om jag kan rekommendera den eller inte. Jag tycker nog att den är sevärd, men inte om man väntar sig en mysig stund på bio. Då ska man välja något annat.

En välsignelse

När jag kröp ner under täcket alldeles för sent igår kväll var jag helt övertygad om att det idag skulle bli en fruktansvärd morgon. Att jag skulle vara vansinnigt trött och helt invalidiserad i benen.

Så blev det inte!

Istället var jag pigg när klockan ringde och av sträckningen kände jag nästan ingenting. Efter en morgon med 20 minuters simning, en stund i bastun och en dos IcePower på låren så känner jag mig nästan som en ny människa!

onsdag, oktober 18, 2006

Kan allt vara SL's fel?

Vilken kass eftermiddag! Tränade cirkelträning i gymmet efter jobbet och det första jag gjorde var att sträcka båda låren. Det ena värre än det andra. Trots uppvärmning. Nu har jag sjukt ont och kan knappt röra mig. Det gjorde ju förstås också att hela träningen blev lam eftersom jag var tvungen att ta det försiktigt med cyklingen mellan styrkeövningarna.

Stressade för att hinna iväg på min kvällsaktivitet efter träningen och hann i god tid till bussen. Som inte kom. Jag hatar att komma försent. Nästa buss gick naturligvis i snigelfart genom stan eftersom alla trafikljus visade rött. Och var det inte rött så var det en lastbil som blockerade korsningen.

På hemvägen var det inte mycket bättre. Missade det tåg jag tänkte ta till Odenplan för att därifrån ta bussen hem. Istället blev jag då tvungen att åka till centralen och ta tåget därifrån. Vilket jag givetvis också missade med några sekunder. 15 minuters väntan och sen en promenad hem i regnet med mina smärtande lår.

Klackarna i taket!

tisdag, oktober 17, 2006

Kära Fredrik!

Jag undrar om du och dina fuskande ministrar kan göra mig en liten tjänst? Kanske i utbyte mot att jag skiter i att någon inte betalade sin tv-licens och att någon annan betalade sin barnflicka svart för 7 år sedan?

Det är så att jag cyklar mellan Frescati och Sollentuna flera gånger i veckan, och jag har cyklat flera olika vägar. Problemet är att alla saknar belysning på någon en del av sträckan. Vilken väg jag än väljer måste jag cykla över ödsliga, dimmiga fält, genom mörka skogar eller på nattsvarta grusvägar. Jag blir rädd.

Kan du inte göra något åt det här? Jag var på IKEA idag och där kan man köpa lampor jättebilligt! Bara en idé...

Eller ska jag prova att skriva brev till jultomten istället?

Bästa hälsningar,
Sofia


Här ska jag bo



måndag, oktober 16, 2006

Hade lite bråttom

Idag slog jag hastighetsrekord på cykeln från jobbet. 25 min hem!! Normalt tar det 35 min, så jag skojar inte när jag säger att jag trampade på rätt bra. Men vad gör man inte för att hinna iväg till ett aerobicspass...

söndag, oktober 15, 2006

Min pappa är en rockstjärna!

Idag gick han in i studion och gav järnet. Det blev ingen fullängdare, men väl en singel med två låtar - I was made for loving you och Sailing. Resultatet blev ehrm lysande!!
Efter inspelningen åkte hela familjen ut på Djurgården och åt brunch på Villa Källhagen. Det fanns mycket att välja på och maten var väldigt god. Som vanligt hade jag svårt att inse mina egna begränsningar och jag är fortfarande lätt illamående av mätthet.

När vi ätit färdigt promenerade jag och min välfyllda mage in till stan och köpte muddväv. Såg att de använde det i Äntligen Hemma för att göra tråkiga trästolar lite roligare, och jag blev sugen på att ge mina stolar en make-over. Det blev faktiskt bra! Tyvärr räckte det bara till en stol, så jag måste köpa på mig 2,5 meter till när jag får chansen.

Jag har fortfarande grymt ont i kroppen sen i fredags. Idag är det värst ställt med insidan av låren, triceps, axlarna och ryggen. Hoppas jag är smärtfri i morgon. Och pigg.

lördag, oktober 14, 2006

Planering och Strukturering

Idag gör det ont. Mest i axlarna, ryggen, låren, rumpan, bröstet och hela kroppen.

Eftersom jag är upptagen i morgon gick jag ut på veckans promenad- och joggingtur idag innan frukost. Fick förmaningar igår om att se upp så det inte blir för mycket träning nu när jag börjat cykla till jobbet. Fredrich hjälpte mig att göra upp en plan så att jag inte ska överanstränga mig. Jag måste även se till att börja lägga in viloveckor igen. Har varit dåligt med det på sista tiden, för träningen har inte känts så ansträngande när jag inte springer.

Planen blev:
  • Måndag: Cykling 70 min, Aerobic 60 min
  • Tisdag: Cykling 35 min
  • Onsdag: Cirkelträning 60 min
  • Torsdag: Simning 20 min, Cykling 35 min
  • Fredag: Cykling 70 min, Styrketräning 60 min
  • Lördag: Promenad/Jogging, max 45 min
  • Söndag: Vila
Det är ungefär som det har sett ut senaste tiden, men jag hoppas att jag har lättare att hålla mig till planen om jag skriver ner den.

fredag, oktober 13, 2006

Jag gjorde rätt...

... som valde att ställa cykeln igår för att få vila lite. Lär känna din fiende, som vi brukar säga.

Jag hade nämligen helt rätt i att Fredrich inte skulle ta någon hänsyn till att jag cyklat varje dag. Tvärtom. Fick ett nytt cirkelpass där tre minuters cykling varvades med två styrkeövningar i superset (det betyder att man tränar två olika muskelgrupper direkt efter varandra utan att vila mellan). Tidigare fick jag varva cykel, rodd och löpning mellan styrkeövningarna. Men nu blev det bara cykel, totalt närmare 30 min. Och det här betalar jag för.

Det enda som behövs nu är ett besök av hemtjänsten. Träningen var sjukt jobbig och jag orkar inte röra mig. Varenda liten muskel i kroppen har packat ihop och gått hem. Jag behöver någon som lagar mat åt mig.

"DÖD" 2002

Så sitter man bänkad här på jobbet igen, redo för en ny dag. Håller tummarna för att den blir bättre än igår.

Vi har nyligen gjort ett stort utskick till ett ganska gammalt adressregister, och under gårdagen ringde det allt för många och meddelade att deras far/fru/man inte vill ha fler utskick eftersom han/hon är död. Sen fyra år. Eller två veckor. Eller förra fredagen. Jag kände mig rätt låg till slut...

De första gångerna jag tog telefonen och jag hörde någon säga "jo, jag har fått er broschyr..." så svarade jag glatt att "det var väl trevligt?". När jag hade fått flera samtal som började likadant, men som slutade i att jag fick stryka någon ur registret och hantera en arg/ledsen dam eller herre, så började jag ofrivilligt med ett ynkligt "mmhhmm" som svar på om de fått broschyren.

Folk verkar tro att vi gör ett utskick till deras döing för att jävlas. Jag fattar det inte.

torsdag, oktober 12, 2006

Hej igen Polisen! Jag har cykellyse nu!

Jag kommer inte kunna ro hem mitt cykelprojekt. Hade tänkt cykla varje dag den här veckan, men efter att ha kombinerat 1 timmes cykling med styrketräning igår så kände jag när jag cyklade till jobbet idag att jag behöver en vilodag. Så i eftermiddag får cykeln stå. Mina ben är sååå tunga.

Jag har dessutom bokat in ett pt-pass med Fredrich imorgon och han kommer inte ha något som helst överseende med att jag eventuellt är trött i benen. Alltså blir det vila.

När jag cyklade hem i tisdags tappade jag för övrigt mitt fluffiga gelskydd till sadeln. Hur talangfull är man då? För att inte tala om tjockrumpad? Det kan tyckas att man borde känna om något man sitter på försvinner, men icke. Så nu har jag köpt en ny och ser till att knyta fast den ordentligt.

tisdag, oktober 10, 2006

Jag blev kär!

Så, efter att ha publicerat det förra inlägget kan jag andas ut... Hade besök på bloggen av rikspolisstyrelsen idag. Jag tror dock jag bedömdes som ofarlig eftersom de bara stannade i 13 sekunder, men man kan aldrig vara nog försiktig. Lika bra att lägga korten på bordet direkt.

Efter jobbet var jag hos TEMO på gruppdiskussion om Folktandvården i 1½ timme. För detta fick jag 400 kronor, en laxmacka, lite godis och ett fängslande ögonblick.

Det fängslande ögonblicket inträffade på hemvägen när jag var på väg ner till ICA i Västermalmsgallerian. Jag mötte kanske världens snyggaste kille. Just som han klivit på rulltrappan nedåt kom han på att han glömt något, så han vände och sprang tillbaka uppåt. På toppen, där jag stod och småskrattade åt honom, log han ett "AXE - because first impressions last"-leende mot mig. Då blev jag kär.

Så snygga kille, om du läser det här. Hör av dig så går vi på dejt!

Hej snälla Polisen!

Jag har inte gjort något!!!!
Jag har aldrig provat knark.
Jag har aldrig köpt ut åt någon liten tjej som tuggat hubbabubba.
Jag går bara mot röd gubbe ibland, och jag ska köpa ett cykellyse så snart jag kan! Jag lovar!

Låt mig slippa finkan!

måndag, oktober 09, 2006

Speed

Gjorde en svag insats på jobbet idag. Var totalt avslagen och det stod still i huvudet.

Det bästa jag gjorde var att ringa min husvärd om min trasiga spis och att faxa in uppsägningen av min lägenhet. Det känns lite sorgligt. Den må vara dyr, men mellan hyresinbetalningarna så trivs jag så otroligt bra. Hoppas jag kommer tycka lika mycket om min nästa lägenhet. Fick för övrigt min första hyresavi för den med posten idag.

Efter viss tvekan valde jag att cykla hem från jobbet. Väl hemma bytte jag bara om och gick på ett aerobicspass. Det var en tjej på passet som var helt galen. Hon hade en farlig energi och viftade med armarna som en tokig, så jag var hela tiden rädd att få en smäll. Men i övrigt var det roligt.

söndag, oktober 08, 2006

Fullspäckad dag och imorgon är det måndag

En mycket bra dag!

Gick upp tidigt och gav mig ut på en utforskande promenad- och joggingtur. Tog ett varv runt Bockholmen och utforskade området där. Joggingen gick bra också, och jag fick inte ont i benet. Tog det lite lagom lugnt och varvade med att gå.

När jag kom hem gick jag ner i källaren och tog tag i städningen av mitt förråd, så nu är det ordning och reda där. Det är svårt att kasta saker, men jag lyckades ändå samla ihop till sju papperskassar och en låda med skräp och gamla kläder.

Eftermiddagen bjöd på teater. Jag och M var och såg Birgitta Egerbladhs pjäs Röda Havet 2 på Stadsteatern. Det var en välsignelse att vi "gick 2, betalade för 1" och att den bara var en timme. Jag tyckte inte att pjäsen alls var i klass med vad vi har sett av henne förut.

Efter teatern mötte vi upp D på Haga Restaurang. Nu efter en pasta med oxfilé, svamp och gräddsås samt varm chokladsåsfylld chokladmuffins, vaniljglass och honung med valnötter känns livet rätt okej...

lördag, oktober 07, 2006

Snart är det måndag igen

Sov länge i morse. Får alltid lite dåligt samvete när jag inte går upp tidigt, men jag tror jag behövde sova ut ordenligt.

Var på födelsedagsfika hos M&K eftersom Kajsa fyller 25 år idag. Grattis grattis! Högt tempo precis som vanligt, kombinerat med sjukt goda bakverkt. Precis som vanligt. Fortsatte i syndens spår även under kvällen. Har ätit en påse skumgodis och en bit kittost, så det jag eventuellt lyckats gå ner den här veckan har jag antagligen gått upp nu igen. Skäms på mig!

Efter fikat åkte jag och M&D en tur förbi IKEA och köpte flyttlådor. Tänkte börja med att packa ihop förrådet och slänga så mycket som möjligt redan nu. Ser man till antalet helger, tillika möjliga pack- och städdagar, så är det inte så långt till december som man först kan tro.

fredag, oktober 06, 2006

Avrapportering

Det var det där med -5 kg till jul.

De första tre dagarna sov jag dåligt och hade ont i huvudet hela tiden. Jag gick också ner en del, förmodligen till följd av förlust av vatten och skräp.

Syndade lite i torsdags kväll med öl och indisk mat, men i övrigt har jag hållt mig i schack.

Heja mig!

torsdag, oktober 05, 2006

Det verkar otroligt

Men det är sant. Jag har kontraktet i väskan.

Idag har jag köpt en lägenhet.

En liten, liten lägenhet som för övrigt uppfyller alla önskemål jag har haft för mitt nästa boende. När jag såg annonsen så visste jag direkt att det var vad jag letade efter. Lägenheten ligger i Ekhagen, är 23 kvm, har balkong med sol fram till tidig eftermiddag, ligger högst upp i huset utan insyn, har badkar och ett kök som är bytt i år. Det känns så overkligt och jag kan inte beskriva hur glad jag är. Eller hur ofta jag nyper mig i armen!

Lägenheten kom ut på hemnet i söndags, jag ringde mäklaren i måndags och la ett bud. I tisdags fick jag ett motbud från säljaren som jag accepterade på onsdagen när jag såg lägenheten. Idag torsdag skrev vi kontrakt. Inflyttning blir 1 december.

När man vet vad man vill finns ingen anledning att spara på krutet.

Här är lite bilder:

tisdag, oktober 03, 2006

måndag, oktober 02, 2006

Nagelbitare

Första dagen har gått bra. Har varken ätit mald komule eller något annat onyttigt.

Idag på jobbet skickade jag iväg material till tryckeriet. Foldern ska tryckas i 16000 ex så jag är en smula nervös, eftersom det nästan alltid uppdagas fel när det är för sent och man redan har trycksaken i handen. Den här gången har vi korrekturläst
fjortontusen-
etthundra-
femtitvå-
och en halv
gång och jag är ändå inte övertygad om att foldern blir felfri. Om en vecka får vi svaret...

Var helt fantastiskt omotiverad att träna när jag kom från jobbet och jag tänkte låta bli, men i sista stund ändrade jag mig och sprang iväg på ett aerobicspass. Det var ganska kul och inte så jobbigt, så det var ett bra val. Men jag borde kanske styrketränat egentligen.

söndag, oktober 01, 2006

Projekt "avloppsrensning"

Jag känner mig lite som ett avlopp. Har försökt mildra plågorna från den senaste tidens jojo-tortyr (fin beskrivning från klok kvinna) med godis och fet mat, men nu är det dags att sluta med det och återta mitt friska sunda liv.

Målet är att gå ner 5 kg innan jul, trösta mig med morötter istället för godis. Jag ämnar lämna regelbundna rapporter över mina framsteg här, eftersom jag då får skämmas om viktminskningen uteblir. Glada tillrop* och påhejningar* mottages tacksamt, speciellt på de svåra fredag- och lördagkvällarna. Och på de kvällar jag känner mig nere.


*Heja, Kämpa på, och Kom IGEN nu är bra tillrop. Påhejningar kan vara glada verser om grönsakers positiva effekter på kroppen, om nyttiga fetter i fisk eller påminnelser om vad godis egentligen består av.

Projekt avloppsrensning

Idag hände det äntligen.

I veckor, för att inte säga månader, har jag gått och skjutit på det som måste göras. Min kvällsprocedur i badrummet har tagit längre och längre tid, eftersom vattnet i handfatet har runnit ut långsammare och långsammare.

När jag har duschat har jag aldrig blivit riktigt ren, eftersom fullt tryck i duschen inneburit en pool på golvet. Golvbrunnen har bara klarat en svag stråle och en liten mängd vatten åt gången.

Men nu har det hänt. Både handfat och golvbrunn är rengjorda och tömda på äckel (= lite hår, en hundvalp, ett hårspänne och en cykel). När de första svåra kräkreflexerna upphört var det trots allt inte så hemskt...