fredag, februari 22, 2008

The hills are alive

So long, farewell, auf wiedersehen, good night
I hate to go and leave this pretty sight

So long, farewell, auf wiedersehen, adieu
Adieu, adieu, to yieu and yieu and yieu.














Österrike nästa för mig, VBK, D, TB och några till. Ekerö för Elsa.
Kanske hör av mig.

Puss, hej.

torsdag, februari 21, 2008

Jag har beviljats ledighet imorgon

Miljökämpe!

Jag ska bli miljökämpe. Jag ska börja ett nytt liv och jag ska bara använda underbyxor av naturfärgad bomull. Min mat ska vara rättvist kravodlad och jag ska gå i veganernas främsta led.

Typ.

Fast egentligen så funderar jag bara på att ha en bilfri vecka varje månad. Eller ett par bilfria dagar varje vecka. Jag behöver röra mig mer och om jag dessutom sparar in några kronor på bensin och trängselavgift så är ingen gladare än jag. Dessutom skulle nog Tusslisa gilla att slippa bilåkandet emellanåt.

Det nya livet börjar dock inte förrän på måndag. Då har jag en bilfri vecka i Österrike.

onsdag, februari 20, 2008

Jag är bäst!

Jag är klar med katalog och offert! Hattparad!

Världens sämsta kväll

Igår gjorde jag ett försök att med experthjälp hitta ett par schyrriga kängor åt mig själv. Fifaen. Det skulle jag aldrig ha gjort. Inte en enda dojja passade och mer och mer uppgiven blev jag. Tillslut fick jag se mig besegrad. En jävla skitkväll var vad det var.


Och idag ska jag skicka Sällsis resekatalog till tryckeriet. Sånt gör mig alltid till ett mentalt vrak.

måndag, februari 18, 2008

Förlåt!

Det är inte att jag inte tycker om er. Det är bara väldigt mycket som måste fixas på jobbet den här veckan eftersom jag åker till Österrike på lördag.

fredag, februari 15, 2008

Ny bild till katalog och körkort

Idag har jag agerat fotomodell. Den 27 mars har jag haft körkort i tio år och måste sålunda byta ut det gamla kortet. Sånt medför alltid lite ångest. Körkortet kräver ju ett foto som jag rakryggad och med ögon blanka av stoltet kan visa upp för såväl främmande människor som vänner i nästföljande tio år. Jag blir svettig bara av tanken.

Som om detta inte var nog så behövdes även en ny idolbild på mig till katalogen Sällsis ska skicka ut i början på mars. 45.000 av Stockholms tanter ska få chansen att glädjas åt min fagra nuna. För att göra bilden ännu mer oemotståndlig ombads även Elsa att vara med på den.

Om du tror det är ett glassarjobb att vara modell kan jag härmed meddela att du har fel. Jag vissnade ganska fort, och Elsa klarade inte mer än ett par bilder innan hon tröttnade. Det är alltid NÅN som ska förstöra för ALLA andra...

torsdag, februari 14, 2008

Världens bästa kelpie!

Min lilla bruna brud är så jäkla cool. Snygg, smart och smidig. Snabb i vändningarna och med på noterna. Igår på kursen var hon helt galet taggad och kunde knappt hålla sig i skinnet i väntan på att jag skulle ge något kommando.

När jag ser andra torra, trista hundar så tänker jag på vilken tur det är att jag har den smarta, energiska lilla tuss jag har.

onsdag, februari 13, 2008

Bajstekniska frågor


Priset för att plocka bajs på en hundpromenad diskuterades igår. Själv gör jag det naturligtvis både gratis och med glädje, men det är inte alla som delar denna inställning med mig. Allt har dock ett pris, och om det är det rätta kan sannolikt även den mest motvilliga övertalas.

Det första som måste göras är att bedöma är på vad man beräknar priset. Per hög, per korv eller per hg. Nästa sak blir att fundera över valutan. Tänkbara valutor är t ex ett massagehekto bajs, en kanelbullehög bajs eller en frikortskorv bajs. Vilken valuta som gäller bör med fördel göras upp innan eventeull plockning sker. Alla valutor och beräkningsgrunder har sina fördelar.

Som hundägare bör man ha rätt att utnyttja "rabattkuponger" i form av glatt färgade påsar som förmildrar omständigheten. En viss rabatt borde även utgå om promenaden läggs nattetid så att plockaren lätt och diskret kan smyga runt i mörkret och därmed undvika att bli upptäckt i generande situationer.

Slutligen bör en person som kan anses som nybörjarplockare gärna förlägga större delen av sin träning vintertid när det är snö, eftersom man då kan plocka både bajs och snö i samma grepp, och därmed undvika att känna obehag över att avföringen har en högre temperatur än omgivningen. Lycka till!

(Ps. Vi snackar hundbajs här.)

måndag, februari 11, 2008

Dra i handbromsen

Så har ännu en helg passerat alldeles för fort. Det är fan att det ska vara så här varenda vecka.

Helgen har varit trevlig med vindsförrådsstädning, hundpromenader, vinkväll, pony play, dålig film, trevligt umgänge och semlor med chokladkräm istället för mandelmassa. Rackarns trevligt. Och ingenting av det jag planerade att göra hemma hann jag med.

Under vinkvällen fick Elsa vara ensam rekordlånga 4 timmar, men det verkar inte ha varit några som helst problem. Hon är cool. Det känns riktigt bra faktiskt.

lördag, februari 09, 2008

Filmrecension

Såg Cloverfield igår. Varför kan inte filmskaparna bara ge fan i att försöka gestalta läskiga monster och ägna sig åt rena katastrofer istället? Filmen var faktiskt inte så bra.

Alla dog.

Se något annat.

torsdag, februari 07, 2008

Ett ekipage som utstrålar seger

Jag (fast egentligen en av mina medpassagerare) hittade en gratisåkare i bilen idag. Han hade gömt sig under den främre "kjolen", precis framför högra framdäcket. Där klamrade han sig förtvivlat fast i hopp om att inte bli upptäckt.

Jag tyckte det var coolt att han, utrustad med såväl flagga som svärd, ägnade sig om något så modernt som car surfin, så jag tog honom direkt till mitt hjärta. Blev inte ens arg för att han försökte tjyvåka.

Man kunde riktigt se glädjen i hans ansikte när jag berättade för honom att han skulle få åka på motorhuven istället för under bilen.

Nu surfar han fram med flaggan vajandes i vinden, redo att när som helst sticka ner en irriterande mottrafikant med sitt svärd. Bäst ni aktar er och kör som folk alltså!

onsdag, februari 06, 2008

Tröttmössa

Idag är min hund riktigt trött i luvan. Igår var hon helt speedad och idag är hon helt i däck. Tror hon tyckte det var jobbigt att bygga staket imorse, och joggingturen på lurren tog nog också på krafterna. Hoppas hon orkar med kursen ikväll.

Favorit i repris. Skärp er!

På förekommen anledning måste jag här återigen påminna om vikten av att använda reflex. Sen senaste inlägget om samma ämne har jag varit nära att döda flera oskyldiga människor, pga att jag inte sett dem i mörkret. Reflexer är tuffa! Ska det vara så jävla svårt att förstå? Funderar på att ha en liten låda med reflexer i bilen så att jag kan kasta ut några på varje fotgängare jag nästan dödat. Och ett par reflexvästar för de som varit riktigt nära döden.

tisdag, februari 05, 2008

Gnu

Under förmiddagen har jag jobbar som en gnu! Jag har massor av resor att sätta ihop och boka in innan katalogen ska skickas till tryckeriet om blott två veckor, och trots gnujobb kommer det aldrig att gå. Jag är inte pessimist, bara realist. Fett jobbigt.

För att rensa huvudet lite ägnade jag lurren åt att bygga staket. Friskvårdsansvarige på mitt jobb behöver större kontor, och eftersom hon gör ett bra jobb så ska hon få det.

måndag, februari 04, 2008

På det hela taget en bra helg

Det hör inte till vanligheterna, men den här helgen kändes faktiskt riktigt lång. Detta trots att större delen av lördagen tillbringades i något komaliknande tillstånd efter natten i skogen.

Igår blev det däremot ett ovanligt tidigt kuckelikuu och en tur ut till Ekerö för att valla får med Elsa. Jag tyckte att hon var duktig, och det var definitivt en skillnad mot senast vi försökte. Men jag känner att jag har mycket kvar att lära innan jag kan vara till hjälp för Elsa. Trött blev hon i alla fall.

En skogspromenad senare bakade jag och VBK egna semlor, för att skaffa oss ett försprång inför nästa helgs semmelparty. Kan konstatera att även vaniljkräm smakar som mandelmassa när det hamnar i en kardemummabulle. Medan vi moffade semlor (är det verkligen så gott?) tittade vi på I am Legend, kanske världens sämsta film. Jag känner mig lurad. Förväntade mig en naturkatastrof men fick ett gäng skruvade, rytande miffon i ansiktet. Usch. Se den inte, och absolut inte på bio!

söndag, februari 03, 2008

Sova i skogen, del 2b







Att sova i skogen är inte så tokigt. Om man piffar upp eventet med ett mjukare liggunderlag, en hund mer villig att sova och lite varma sommarvindar så skulle jag kunna tänka mig att göra det minst ett par gånger i veckan.

Elsa tyckte det var konstigt att vara i skogen på natten, och jävligt orättvist att hon skulle behöva ha vakten HELA tiden. Framåt morgonkvisten började ögonen gå i kors på henne och hon gäspade
ungefär varannan sekund. Hon verkade vara lite kall också, och när hon fick krypa in i Jonas sovsäck somnade hon direkt.

Nu luktar allting rök. Förut kunde jag säga "din mamma luktar rök" på ungerska.

lördag, februari 02, 2008

Sova i skogen, del 2

Min broder sprang bort sig i skogen
och har varit borta ett år
Vi ringde polisen och brandkårn
och frågade senast igår
Men dom kunde bara beklaga
för dom hade inte ett spår
Polisen sa dessutom till oss
att det är precis så det går

Om man går i skogen allena
och inte är klok och förstår
att man skall ha nödraket med sig
och karta från senaste år
kompass och en salva mot skavsår
en hjälm och ett tält och en bår
en väska med mat för ett halvår
och plåster ifall man får sår

Och dessutom bör man ha bundit
ett snöre så långt att det når
från benet till hemmet att följa
när sedan tillbaka man går
Men det har er bror ej behagat
att göra så vitt jag förstår
Så sade den snälle polisen
och jag grät en olycklig tår

Min bror kom tillbaka i morse
han skällde och nöp i sitt lår
Han sa att han nog försökt ringa
men ej kommit fram på ett år
Vad blir sensmoralen av detta?
Den blir nog så vitt ja förstår
Ring aldrig polis när din broder
gått vilse i skogen ett å-år!

fredag, februari 01, 2008

Sova i skogen, del 1

I natt ska det sovas i skogen. Ja, det är vinter. Jag vet. Men man gör tydligen det ändå. Varför hoppas jag kunna ge svar på i "Sova i skogen, del 2", och tills dess gör jag bäst i att inte spekulera för mycket. Går det åt skogen (ha!) så får VBK och Fredde skulden.

Klart är i alla fall att jag ser fram emot det. Min inneboende Mulle Skog har alltid velat att jag ska ge mig ut på eskapader av sån här karaktär. Sofia, Mulle och Elsa är lyckliga i skogen.

Men!

Jag är ju lite mörkrädd... Och vad händer om björnen kommer...? Om Elsa fryser...? Eller om jag blir kissnödig mitt i natten...? Och om jag har för lite kläder på mig/med mig...? Eller om jag bara längtar hem till mamma och pappa?
Vad händer då?


Jag ska ta med mig massor av tröstande/stöttande godis, napp, snuttefilt, -hund, och -kille.

Och förresten är jag hård och brutal. Så det så.

Tjyvar och banditer!

Jag har just gjort en konkurrentanalys. Det var ingen rolig historia.
Hos en konkurrent hittade jag:

- samma resor som vi har
- samma priser som vi har

Tjuvar och banditer är vad de är! Dessutom har de snott idéer som jag haft sen länge, men som ännu inte blivit officiella. Det är nästan det obehagligaste av allt, eftersom det tyder på att det finns en mullvad här på kontoret.

Är det krig de vill ha så ska de få det!