tisdag, mars 30, 2010

Man måste bara älska den här!!!

Recept på ett sunt och lyckligt liv

Jag mår så jävla bra. Ursäkta svordomen och missförstå mig rätt. Livet är inte helt smärtfritt, det är det aldrig, men rent fysiskt mår jag så grymt bra! Kanske måste erkänna att lite av denna spontana glädjeyttring beror på att jag tjuvvägde mig i morse och vågen visade ett helt kilo mindre än igår. Alltså, ingen skada av helgens utsvävningar och inte heller av att jag igår åt glass, blåbär och grädde efter middagen. Det fanns nämligen utrymme för det i kaloribudgeten, vilket leder fram till följande slutsats:

Rör dig mycket och ät vad du vill (men inte alltid).

Definition av mycket:
  • Rask promenad ca 2 timmar per dag
  • Löpning minst 45 min, minst tre dagar i veckan
  • Hård styrketräning, ca 60 minuter, minst två dagar i veckan
Sluta sitta still.Hopp i form! Ut och spring. Skaffa hund. Köp ett träningskort. Motionera dig till ett långt och lyckligt liv. Och ät vad du vill.

måndag, mars 29, 2010

Viktklubb.se, vecka 3, + 0,5 kg

Inga överraskningar på vågen i morse, mer än möjligen lite åt det positivt överraskade hållet. Ett halvt kilo upp känns inte så farligt med tanke på all god mat jag har petat i mig senaste dagarna.


Nu gäller det bara att inte gå på niten och tänka att "allt går åt helvete, jag har unnat mig så mycket att jag lika gärna kan unna mig lite till", vilket jag brukar vara expert på. Jag är ICKE beredd att avstå allt livets goda för att bli lite lättare, utan utmaningen ligger i att avstå det som är värt att avstå och sköta mig mellan lyxtillfällena. Enda gången det blir problem med det är när lyxtillfällena avlöser varandra. Som nu.

På tisdag är det glassätning som gäller och sen smyger sig påsken på och ställer till mer problem för mitt viktklubbande. Påsk hör till en av de tre gånger per år då jag tycker mig vara värd att missbruka godis och det tänker jag göra. Min lilla felskrivning om att jag ska vara i form till beach 2011 kanske inte är så fel ändå...

Sprang till jobbet i morse och tyckte att både jag och Elsa var lite duktigare än vanligt. Återigen blev det 45 minuters löpning med 15 minuter promenad före och efter, och den här gången behövde jag knappt dra Elsa upp för backarna.

Istället blev jag arg på henne för att hon dammsög marken efter ätbara saker, och speciellt arg när hon hittade en korv som hon svalde i en tugga.Har för övrigt övergått till Lightfoder för Grisen nu.
Sådan matte sådan hund.

söndag, mars 28, 2010

Spår och överdos


Gick upp en halvtimme före tuppen i morse och begav mig ut till Stora skuggan för att spåra med Elsa. Till sällskap hade jag Nettan, Sigird, Aase och deras hundar.

Elsa och jag har inte spårat sen sensommaren och ska snart starta i appellspår, så jag la ett 200-300 meter långt spår på "öppet" fält. Korvens spårarbete var inte särskilt lysande men hon hittade alla pinnarna, tog upp dem och kom emot mig. Det har hon aldrig gjort förut och jag är SÅ nöjd med det!!! Lite fler spår så får vi nog ordning på hennes fokusering också.

Roligt var det, och det kändes väldigt bra att vara hemma vid 11-tiden och då redan ha tilbringat tre timmar utomhus.

Sen åkte jag och JG till Bergendal med 2(M,G) + I för att äta brunch. Jag och Malin testkörde ju den här brunchen för några veckor sedan, och den fick absolut högsta betyg. Blev lite besviken på att innehållet idag inte var riktigt lika vasst, men visst var det fortfarande bra. Kanske alldeles för bra.

Jag har ätit så mycket de senaste dagarna, och speciellt idag, att jag längtar ihjäl mig efter att få återgå till min ordnade tillvaro i viktklubb.se. Jag trodde jag skulle sprängas efter brunchen eftersom jag helt saknar förmåga att sätta stopp i tid. Imorgon är det invägning igen och jag hoppas att jag inte har gått upp så mycket under helgen att jag är tillbaka där jag startade för tre veckor sen.

lördag, mars 27, 2010

God mat i mängd

Den här helgen är så lyxig i matväg att jag kanske portas från viktklubb. Restaurangmiddag igår, hotellfrukost, tvårätters lunch och trerätters middag idag, brunch i morgon... Inte blir man smal av det inte! Men glad!!!

Det var en trevlig TUR-mässa med mycket fokus på Östergötland för min del. Hemvägen körde vi förbi Gudhems klosterruin, Trandansen vid Hornborgasjön, Bellmanmuseet och Idas Brygga. Alla dessa platser ingår i Sällsis reseutbud och var bra för mig att besöka. Känner mig väldigt nöjd!

Gudhems klosterruin.
Fadern svor över att kameran var kvar hemma...

fredag, mars 26, 2010

torsdag, mars 25, 2010

Fokusgrupp om glass

Nästa tisdag ska jag vara med i en Fokusgrupp om glass. 6 tjejer i åldern 30-35 år ska träffas och under 3½ timme ska sitta ner och prata om glass. Kanske får vi provsmaka, kanske inte. För detta besvär (?) får jag te, smörgås och 800 kr extra i plånboken.

Tack Synnovate!

Större framgång

Idag gick det bättre att springa till jobbet. Rätt väg, rätt strumpor, rätt planering. Bestämde mig för att först promenera 10 minuter, sedan springa 45 minuter och slutligen gå sista biten till jobbet. Det gick bra och jag sprang till och med hela backen upp förbi Bergendals kursgård.

Vad som var mindre bra och som gjorde att jag verkligen fick lägga band på mitt humör var lilla Brun. När hon är lös springer hon i full rulle framför mig men så fort jag kopplar henne så lufsar hon två meter bakom så att jag praktiskt taget får dra henne framåt. Det är svårt att inte bli åtminstone LITE irriterad när man trött som ett as ska springa upp för den där sista backen och får släpa på 20 kg hund extra.

Elsa verkar lite seg generellt just nu. Det är ungefär två månader sen hon löpte så det kan ha sin naturliga förklaring, men om det inte ändras får jag passa på att kolla upp henne när det är dags för vaccinering snart. Det var samma sak förra året vid den här tiden vill jag minnas, men jag hoppas att det går över snart eftersom vi förhoppningsvis (?) har tre tävlingar att se fram emot (?) i april. Agility, lydnad och spår.

onsdag, mars 24, 2010

Inte utan min Jonas

Han har bara varit borta sen igår men ändå saknar jag honom så in i
helvete!

Doktor Glas på Oscars

Okej, recension av KulturTubens event på Oscars igår:

Doktor Glas är en 90 minuter lång monolog av Krister Henriksson och det tråkigaste jag har sett i modern tid. Jag somnade upprepade gånger. Tiden sniglade sig fram och jag var nära panik mer än en gång. Dessutom frös jag och fick träsmak. Inte ens middagssushin var någon höjdare.

MEN! Trots detta så tyckte jag att Krister Henriksson var helt grym i sin roll! Det är lite motsägelsefullt kanske, men jag drar slutsatsen att konceptet helt enkelt inte passade mig. Alltså, full pott till Krister och nollan till den hopplöst tråkiga pjäsen. Om mina åsikter verkade jag dock vara ensam. Mamma var lyrisk och folk runt omkring mig likaså. Smaken är som den berömda baken. Anna, vad tyckte du?

tisdag, mars 23, 2010

Bara nonsens

Jag drömmer så konstigt på nätterna nu för tiden. Vaknar fylld av förväntan i någon slags lycklig förvirring. Fattar inte vad det är frågan om. Kan det bero på min ändrade kosthållning?

Har egentligen ingenting att skriva idag. Mitt huvud känns just nu fullproppat med jobbsaker som jag borde komma ihåg och sortera upp, men jag vet inte var jag ska börja. Det är som om jag har jobbat fortare än jag borde ha gjort idag, och struntat i att städa upp bakom mig.

Snart ska jag i alla fall iväg på kulturtubsevent med mor. Först sushimiddag och sen Doktor Glas på Oscars. Det kanske piggar upp.


Dagens lunch: Grillad kyckling under krämigt täcke, kokosris och melonsallad. 600 kcal

måndag, mars 22, 2010

Viktklubb.se, vecka 2, - 0,3 kg

Blev först lite deppad när jag ställde mig på vågen i morse. Blott -0,3 kg den här veckan, vilket känns surt eftersom jag gjorde en tjuvvägning i veckan som visade minus det dubbla. Men men, inte hänga läpp! Det är i alla fall åt rätt håll och hur jag känner mig uppväger den lilla skillnaden vågen visar. Jag mår nämligen väldigt bra och känner mig snarare 25 kg lättare än 2,5.

Tycker fortfarande att det är väldigt roligt att notera allt jag äter, tjäna in kcal på motion och se resultatet på vågen och på kroppen. Dessutom har jag fått tillgång till massor av goda recept!!

10 veckor kvar till beach 2011!

Innan jag ställde mig på vågen i morse kändes allting löjligt bra. I natt gjorde jag nämligen allt jag borde göra, tränade rätt saker med Elsa, träffade alla människor jag vill träffa, pratade, redde ut, fixade, donade... i drömmen. Kanske det var mitt sätt att bearbeta den mysiga helgen där jag umgicks med flera av mina trevliga vänner som jag önskar att jag träffade mycket, mycket oftare. Förutom kompismiddagar fredag och lördag så kom Soffan&Simba över i söndags och åt lunch och tittade på Fame (först fick den 5/10 köttbullar men efter att ha sovit på saken drar jag ner till 3/10). Det var kul och Elsa var lika glad över att träffa Simba igen som jag var att träffa Sofia.

Dessutom blev golvet på övervåningen i stort sett klart medan vi roade oss och såg på film. Ibland har man tur...

lördag, mars 20, 2010

Trädgårdsarbete

Välkommen vår!!! Idag har vi trädgårdspysslat och lekt med vår nya flismaskin Hugo och hans kompis Motorsågen. Dessutom har vi flyttat allt renoveringsskräp från entrén till bakom garaget.

Fast först gick vi förstås en lång och mysig prompe med Elsa och Jontan har hunnit med att byta en trasig takpanna också. Skön dag, helt enkelt.

Igår hade vi Anso, Angelica, Mankan och Erik här på middag och ikväll ska vi iväg på dito hos Malin och Ola.

Livet är bra!

Flismaskinen Hugo och resultatet av hans arbete.

fredag, mars 19, 2010

Det är inte det minsta roligt...

...att springa just nu. Skulle ta en kort liten trivsam tur i morse för att släta över den hemska löpturen hem från jobbet i onsdags. Men så gick det åt skogen idag också. Kort blev turen i alla fall, 25 minuter, men det var vedervärdigt mest hela tiden.Det går inte bra att springa på snö som smälter underifrån. Mina broddar funkade i alla fall efter omständigheterna bra.

Igår var jag på den näst sista inomhusträningen för den här säsongen. Hade ingen plan men tränade lite fjärr, fotgående och sidoförflyttningar. I början var Elsa taggad men ofokuserad men det blev bättre efter en liten stund. Ska bli skönt att komma igång med utomhusträningen sedan. Även om Elsa ser lugn ut större delen av tiden inomhus så märks det att hon blir stressad och "on the edge". Förra veckan fick hon spel när jag sa till henne och samtidigt gav henne en putt i sidan, och svarade med full attack och blottade tänder. Faktum är att jag får se hennes eleganta tandrad betydligt mer än jag önskar när vi tränar inomhus. Hon visar tänderna och slickar sig samtidigt om munnen, vad betyder det???

Hur som helst, det ska bli skönt att komma ut och träna.

torsdag, mars 18, 2010

Semmeltradition och en smula uppgivet

Joggade hem från jobbet igår, södra vägen runt Edsviken över Bergshamra. Det skulle jag aldrig ha gjort. Bestämde mig för att springa ungefär 45 minuter och inte mer, vilket borde ta mig ungefär 7 km. Jag har inte sprungit så mycket i år så jag vill inte gå ut för hårt.

Efter 7 km var det långt, långt kvar, vilket gjorde att jag bestämde mig för att springa lite till så jag skulle komma hem fortare. Efter en timme orkade jag dock inte längre utan gick sista biten, vilket tog ungefär 45 minuter. Jag var så trött och uppgiven på slutet att jag ville sätta mig i en snödriva och gråta. Jag kämpade ju mitt yttersta den timmen jag sprang, och som belöning fick jag gå och gå och aldrig komma till dörren. Fy fan.

Dessutom lär jag mig tydligen aldrig. Vanliga strumpor funkar på korta turer men inte om man ska springa över en halvtimme. Då blir det blåsor, tack så mycket. Sa jag fy fan? Fy fan.

Hemma blev det stress för att hinna duscha och laga middag innan det var dags att åka hem till Karin och Carl för semmelfest och för att få se deras nya fina lägenhet. Semmelfesten är en slags tradition som blev lite sen i år, men som var precis lika trevlig som vanligt. Självklart var mandelmassan utbytt mot Nutella också, i alla fall i mina två små semlor. Väldigt smarrigt!

(Två semlor säger du? Funkar det verkligen med viktklubb.se? Jodå. Om man råkar promenera över två timmar samma dag och dessutom springer en timme så kan man äta både semlor, mackor, stor middag och dricka saft. Så de så!)

onsdag, mars 17, 2010

Jag och pensionärerna

Jag kan nu glädjas åt att jag förhoppningsvis kommer att få ha mina lårbenshalsar intakta under resten av vintern/våren. Igår köpte jag nämligen broddar. Pensionärsbroddar tänker du, men nej nej. Löparbroddar.


Joråsåatt... Om man stoppar dessa finurliga små ting i en pappkartong och skriver PRO på så betyder det att det är godkända löparbroddar som inte har någonting alls att göra med töntiga pensiobroddar. Sen kan ju jag i och för sig tycka att det här är ett mode som borde sprida sig ner i åldrarna, eftersom även de under 65 år borde ha ett intresse av att kunna hålla sig på benen på istäckta gångvägar.

Provpromenerade halkskydden till Edsbergs slott i morse och är väldigt nöjd. De satt på bra och det var stor skillnad på fästet. I eftermiddag ska jag provspringa dem hem, den södra vägen runt Edsviken. Det är ju inte alla som har lyxen att just nu få springa på soliga sandstränder i Monte Gordo som Sara och Erik... Orättvist!!!

tisdag, mars 16, 2010

Glamourama

Igår var jag på Gildaskolan och gjorde en ögonfransförlängning. Förlängningen var en del av mitt personliga renoveringsprojekt och kostade blott 200 kr.

Det finns mer hållbara förlängningar att göra, som sitter 30-90 dagar och kostar runt 1000-lappen, men som prova-på valde jag den här lite billigare varianten som sitter ungefär en vecka. Det tog en timme att få dit fransarna och resultatet ser du på bilden. På varje öga sitter 16-18 små knippen som är fastsatta var för sig. De är inte så tåliga för vatten men att duscha går bra.

Själv känner jag mig väldigt nöjd med resultatet även om jag kanske kunde valt något kortare fransar. Jag ser sminkad ut fast jag inte är det, och känner mig lite, lite snyggare än vanligt. Helt klart värt pengarna och guld värt om man till exempel ska på en tjusig fest.

Min fars första och enda kommentar när han såg mig var:

- "Varför gjorde du det där?"

Sen tyckte han att min reaktion på denna "komplimang" var konstig. Vilken reaktion skulle du förvänta dig från mig på ovanstående kommentar?

1. Glad
X. Arg
2. Ledsen

Vi är i alla fall vänner nu och han är fortfarande en rätt okej pappa, även om klavertrampet gör att han kommer få det väldigt svårt i årets Pappa-tävling på Fars dag.

Såg förresten Glamourama på datorn igår... Herregud, är det på riktigt?

måndag, mars 15, 2010

Viktklubb.se, vecka 1, - 2,4 kg

Okej, så är det dags för utvärdering av min första vecka som medlem i viktklubb.se. Det första att nämna är att det har varit roligt att få koll på vad och hur mycket jag äter. Det är inte svårt att förstå varför jag har gått upp i vikt, när jag nu inser hur jag måste äta om jag vill gå ner i vikt.

Största skillnaden är att jag inte längre tillåter mig att småäta mellan målen utan håller mig till tre riktiga måltider och två mellisar. Och att jag uteslutit glass och fikabröd förstås. Förra veckan kände jag mig väldigt hungrig men jag märker att det börjar avta. Oftast handlar det nog inte om riktig hunger utan om något som sitter i huvudet.

Det är svårt att laga lunch och middag som innehåller min rekommenderade mängd på 424 kcal. Det mesta innehåller mer, men tack vare att jag rör mig mycket så kommer jag undan med det. Det innebär också att jag inte en enda dag lyckats hålla mig till det antal kcal jag ska om jag inte motionerar, men tack vare motionen har jag ändå haft lite "tillgodo". Ganska mycket om man får tro vågen som nu visar att jag på en vecka tappat 2,4 kg.

Målet är att tappa ca 1 kg i veckan men att det blev mer nu kan hänga ihop med att det är just första veckan och att jag haft lite tur med var i min kvinnliga cykel jag befinner mig.

Att jag äter bra och varierad kost ser jag på de små cirkeldiagrammen som visar hur mycket fett, protein och kolhydrater jag ätit och hur mycket av varje jag borde äta. Jag har inte försökt anpassa maten för att det ska stämma där, men det gör det ändå.

11 veckor kvar till beach 2010.

Aktivitetshelg

Aktivitetslördagen började i Kista med lydnadsträning tillsammans med Katarina och Fixa. Kände mig väldigt nöjd med Elsa. Övade platsliggning och hon kändes trygg, sittande i grupp (är det en grupp på två?) var inte heller något problem. Sen blev det ett par budföringar (hon tjuvstartar från mottagaren) och nästan ett helt klass 2 - program. Fotgåendet var okej, bättre fokus än tidigare men fortfarande med lite snea sättanden och sånt. Lutar åt att jag startar tvåan igen i början av april. Vore skönt att bli av med den.

Kommenderade Katarina i klass 3 och Fixa är så grymt duktig i precis allting. Önskar jag hade samma målmedvetenhet och tydliga krav som Katarina. Allt såg perfekt ut!

På kvällen var jag och Jonas iväg till Almåsa konferens för en middag i Svartkrogen.Jag har skrivit om upplevelsen på Sällskapsresors hemsida. Jag tycker det var grymt, och till och med värt att missa melodifestivalen för. Rätt låt både vann och kom tvåa. Hejade på både Anna och Salem.


En god nattsömn och frukost senare åkte vi hem, tvättade Pedro på vägen och sen var det dags för TÄS-möte hemma för att diskutera kommande tävlingar, KM och träningstävlingar. Avslutade kvällen i horisontalläge framför "The taking of Pelham 123". Betyg: 5 tootsies (av 10 möjliga).

fredag, mars 12, 2010

Usch

Pust, dålig start på jobbdagen. Fick ett drygt svar från en KUNDJÄVEL, på ett trevligt mail från mig där jag bad att få återkomma med mer exakta uppgifter. Jag vet inte varför men jag var uppenbarligen dum i huvudet och skrev något alldeles vansinnigt, för denna kund var inte intresserad av att boka resa med oss längre. Jag förstår bara inte vad som blev fel. Dessutom har jag koncentrationssvårigheter och kan inte riktigt komma igång med något. Kan liksom inte uppbringa energin.

Joggade/promenerade till jobbet idag, runt sjön igen eftersom jag inte vågar gå på isen längre. Tog en timme och femton minuter och både jag och Elsa tyckte det var lite väl jobbigt. Vore skönt att springa på barmark igen istället för att halka runt på knögglig snö och is.

Igår var det inomhusträning (bara två gånger kvar nu tyvärr) och det gick ganska bra. Först var det tävlingsträning/uppvisning och då gjorde jag fyra moment utan belöning emellan. Först linförighet, vilket gick sådär. Kändes som ett litet steg tillbaka mot tidigare. Dålig fokus och snea sättanden. Fortsatte med läggande under gång vilket gick bra. Sen körde vi en hopp-apport och bortsett från att jag fick påminna henne om att komma tillbaka när hon gripit apporten så kändes det bra. Avslutade med tvåans fjärr, vilket också funkade bra. Inga dk denna gång.

Sedan fortsatte jag träna fjärren och tyckte vi gjorde framsteg. Om jag gör ett dk och lutar mig mot Korven när jag kommenderar så fäller hon snyggt bakåt från stå till ligg och petar in framtassarna under sig från stå till sitt. Efter lite rådfrågning bestämde jag att domaren sannolikt kollar mer på hunden än på mig och att jag inte behöver jobba ihjäl mig för att få bort detta dk.

Jobbade lite på fotgåendet också och på sidförflyttningar (okej, ida heter det) åt vänster och höger med Elsa framför mig. Avslutade med en dold platsliggning i tre minuter och det var inga som helst problem, men nu är ju Elsa van vid de andra hundarna och lokalen, så jag är inte säker på att hon skulle ligga lika stilla och bra utomhus.

torsdag, mars 11, 2010

Skott i våtmarken

Idag har jag och Elsa varit på skottränings-träning med Memea Molin. Vi var på ängarna bakom Roslagsbanan vid Bergianska trädgården, där de för övrigt ska anlägga en våtmark. Jag kan intyga att en våtmark inte kommer vara svår att anlägga.

Idag skulle vi för första gången skjuta iväg en dummy med en liten smäll. Först kastade vi dummyn ut på ängen och Korven fick springa och ta den och leka. Sen skulle vi göra samma sak med ett litet pang först. I en elegant båge flög dummyn ungefär 75 meter ut på ängen. Elsa såg inte var den landade och ställde sig lite tveksam till om det här verkligen fortfarande var kul. Det pangade ju faktiskt. Jag och Memea skuttade raskt ut i snön för att heja på Korven ut till dummyn... och vi sjönk ner till knäna i varje steg. Flämtande stånkade vi oss fram till leksaken och Elsa hann bli på gott humör av allt skrattande längs vägen. Fast hon tyckte inte dummyn var så rolig längre.

En ganska lång bit ut från stigen, under det djupa snötäcket, doldes den blivande våtmarken och plötsligt stod jag inte begravd till knäna i snö utan i vatten, täckt av lite snö. Trots detta ivrigt tjoande för att heja på Elsa och uppmuntra henne att lajja med dummyn. Det var kaos.

Ser fram emot inomhusträningen med Elsa ikväll! Tjohoo!

Jag gillar den här lilla tjockisen!

onsdag, mars 10, 2010

Inte många knop

Vare sig på morgonens löptur eller på jobbet. Måste rycka upp mig, chefen har upprepade gånger idag kommit på mig när jag har slösurfat eller jobbat med Kelpiebladet.

Ikväll ska jag på föreläsningen "En helt vanlig (dj-a) promenad" med Memea Molin och Åsa Nilsonne. Hoppas det blir kul och att jag inte svälter ihjäl innan. Är hungrig redan nu.

tisdag, mars 09, 2010

Jomenvisst

Det är så rasande trevligt att stå vid mysiga Sollentunavägen och
vänta på en BUSSJÄVEL som inte behagar dyka upp.

Jag hatar kollektivtrafik! Och det gör Elsa också. Hon fryser.

Bra för självkänslan

Foton visar att jag den senaste tiden (egentligen de senaste åren, JG är misstänkt orsak?) har förfallit. Fetare, fulare, finnigare. Orkar inte bry mig. Men nu är det slut med det.

Jag kommer inte att ändra min klädstil till något mer propert. Jag kommer inte att börja vardagssminka mig. Jag kommer inte att göra några kirurgiska ingrepp. Men jag ska försöka att med några enkla medel höja min lägsta nivå. Lite, lite fräschare helt enkelt. Denna process startade igår med medlemskap, tidsbokningar och ändrad inställning, och redan idag känns livet så mycket bättre. Att ta tag i sånt som bekymrar höjer definitivt självkänslan. Snart är jag snygg igen!

måndag, mars 08, 2010

Tillbaka till vardagen

Det gick otäckt fort att hamna i samma lunk igen. Jag behöver mer semester!

Vi var hemma igår morse vid 9-tiden och sedan var vi nästan oförskämt aktiva hela dagen:
  • packade upp
  • tvättade tre maskiner
  • städade tvättstugan
  • dammsög
  • beställde element
  • bokade upp Rörisbrorsan
  • köpte golvbets och duschslang på Bauhaus
  • köpte schampoo/tvättmedel/diskmedel på ÖoB
  • Åt lunch och fikade på Skafferiet
  • Gick långprompe med Elsa (och träffade Sigrid + 2)
  • lagade middag
  • badade Elsa, klippte klor och skötte om sår
  • gick kvällsprompe
    Elsa tyckte nog det var skönt att komma hem och hon verkade jätteorolig hela dagen igår att vi skulle åka ifrån henne igen. När jag skrapade bilen höll hon sig två centimeter ifrån mig hela tiden och så fort jag öppnade dörren kastade hon sig in på sin plats. Snuttan.

    Hon har varit lite dålig i magen (hundägare och småbarnsföräldrar intresserar sig för bajs) sen igår och jag är fascinerad över hur mycket en sån där liten mage kan pumpa ut. Hon väckte mig dessutom i natt kl 1 genom att högt och ledset meddela att det var dags att gå ut igen. Skönt att bo i hus.

    Imorse fortsatte jag på förra veckans tema, skidåkning, och körde fem kilometer på längden i Ursvik innan jobbet. Kändes lite vingligt efter att ha stått på slalomskidor men jag presterade ändå bästa tiden hittills.

    I övrigt är jag tjockare än någonsin och har gått med i viktklubb.se. När jag radat upp dagens mat fram till eftermiddagsmellis i programmet och sett hur mycket kcal, fördelat på % proteiner, kolhydrater och fett, jag petat i mig så förstår jag att jag gått upp i vikt. Om jag inte åkt skidor idag skulle det bli vatten och bröd till middag. Leve motion och heja mig!

    söndag, mars 07, 2010

    fredag, mars 05, 2010

    Sista dagen

    Så var den här veckan över. Jag och JG hade en timmes lektion med
    Daniela imorse och lärde oss vinkla knäna mot berget.

    Det var kallt idag men åkningen var rolig och jag slutade när jag var
    som allra mest sugen på att fortsätta.

    Elsa har fått komma hem till Mummy och det känns jätteskönt att jag
    inte längre behöver oroa mig för att hon inte ska uppföra sig.
    Världens bästa Malin ställde upp och hjälpte till med hämtning.

    Nu återstår bara en trevlig middag och en god natts sömn innan vi
    påbörjar hemfärden. Längtar redan till nästa års resa!

    onsdag, mars 03, 2010

    Och solen fortsätter skina

    Idag har jag fått bra kläm på åkningen. Höften mot berget och
    axeln mot dalen sänkt. Check.

    tisdag, mars 02, 2010

    Schishule

    Idag har jag och JG tagit en tvåtimmars skidlektion. Läraren hette
    Daniela och vi fick lära oss bra och viktiga grunder. Mycket
    lärorikt. Kanske blir det en lektion till på fredag eller så.

    måndag, mars 01, 2010

    Vid bussen...

    ... Har nu Görans och Mickes After Ski öppnat med fri Jäger och
    Apfelkorn till alla tappra!

    Det har varit en underbar skiddag och den träning D har ägnat sig åt
    senaste året har definitivt gett resultat.

    Det kunde varit värre...

    Goda förutsättningar

    Det är ett par minusgrader ute, solen skiner från en klarblå himmel
    och jag tror att vi kan se fram emot en riktigt trevlig dag!