söndag, september 08, 2013

Hofors, I love you!



Hofors Adventure Race! Oh My God! Det var kanske det roligaste och möjligen det jobbigaste jag har gjort. Under sex och en halv timme trampade, paddlade, sprang och simmade jag och Linda längs den omväxlande banan. Totalsträckan blev 55 km. Vilken jävla dag! Så vansinnigt spännande, utmanande och rolig!

När vi fick våra kartor imorse kl. 9 blev vi nervösa. Hur i h-vete skulle vi kunna hitta alla de där kontrollerna, bara med hjälp av de papper vi hade i handen? Som vi knappt förstod oss på. Men tydligen bor det små orienterings-ess i mig och Linda för vi var spot-on på alla kontroller. Vi gjorde faktiskt bara ett enda misstag men det stod oss dyrt och vi tappade förmodligen minst 20 minuter på det. Men vi var trötta då, hade fått i oss för lite energi och tänkte inte klart. Vi löste situationen, lärde oss av misstaget, och sen flöt det på igen.

Under dagen har vi:

Cyklat MTB i blandad (men hyfsat enkel) terräng. Lett MTB ovanpå ett kilometerlångt betongrör. Klättrat genom nästan ogenomtränglig skog bärandes på cyklarna. Cyklat vilse.

Sprungit i helt obanad terräng som inte var snäll mot mina underben. Klafsat ut på myrar. Fastnat med ena foten i en oroväckande djup myr, lite som Ronja hos Rumpnissarna. Klättrat på en tall som hängde ut över vattnet.

Paddlat luftmadrass genom centrala Hofors. Simmat över åar och vattendrag. Paddlat kajak under en bro så låg att vi fick lägga oss platta bakåt i kanoten. Cellskräck!

Haft så sjukt jäkla roligt! Vi gissade att loppet skulle ta 4-5 timmar men istället tog det 6,5. Det var slitigt, speciellt på slutet, och vi missbedömde mängden energi som hade behövts. Lärde oss ett och annat trix också som kan vara bra till nästa gång. För en nästa gång blir det. Om jag multiplicerar endorfinkicken som swimrun ger med tio så kanske jag kommer upp i dagens nivå. Kanske. Det här var grymt!

Kommer nog ta ett tag för mig att smälta den här gigantiskt stora upplevelsen. När allt kommer omkring måste jag nog faktiskt ta mig lite tid för att smälta alla intryck för hela den här helgen. Väldigt bra helg! Händelserik.

Jag är SÅ tacksam för allt jag fått uppleva!

3 kommentarer:

Gunnika sa...

MÄKTIGT!!!! GRATTIS TILL ENDORFINET!!!

Middleman sa...

Grymt Sofia! Visst är det fantastiskt kul med multisport. Nästa helg (14/9) är det Stockholm Adventure Race vid Hellasgården: http://star.stockholmmultisport.se/. Sprinttävling med solo- och lagklass. Be there or be... :)

Sofia sa...

@Gunnika: Tack ska du ha! Mäktigt räcker inte för att beskriva det.

@Middleman: Multisport slår allt annat. Inget är ens i närheten. Önskar jag kunde köra nästa helg men jag är upptagen. :/ Men nästa år. HELVETE vad jag ska köra multisportlopp. :-)