måndag, januari 12, 2015

Voltvändningsövningar i Mörbybadet


Igår eftermiddag, efter långpasset, åkte jag till Mörbybadet med Jonas och tränade voltvändningar.

Jag har spanat in en femstegsraket på juuu-tjuube om hur man gör snygga, snabba voltisar, och till det behövdes en frigolitkorv. Först inhandlades alltså en sådan. Hade jag betalat dubbelt så mycket hade jag kunnat få en korv som såg ut som en käpphäst, men jag valde istället att gå på neutral variant. Så här i efterhand kan jag ångra det. Det hade varit fränt att ha en ponnie att galoppera in i simhallen på.

Anyway. Steg 1 var att göra en kullerbytta med korven i händerna och steg 2 att göra det med ett frånskjut. Det är dessa steg jag så elegant visar på filmen.

Tycker det gick bra, bortsett från att jag fick ohemult mycket vatten i nästan.

Steg 3 blir att byta ut korven mot en flytdolme i varje hand, men det tar jag nästa gång. Redan i det läget är alltså min nyinköpta, mycket skrymmande, korv överflödig. Skulle köpt hästen. Häst är bäst.

Mellan volterna försökte jag styra in Jontan på hur man crawlar. Jag är inte en bra simfröken, men jag gjorde vad jag kunde och det såg betydligt bättre ut när vi gick därifrån än när vi kom. Men ska det bli någon riktig ordning på det där så får han nog allt gå en kurs.

Inga kommentarer: