onsdag, december 23, 2015

Camp Snowman - Easy Lover


I morse var jag i Skärholmen och simmade. Jajjamen. Hela julen arrangerar Human Ambition, aka Micke Rosén, sitt Camp Snowman i Vårby Simhall, och idag körde jag tillsammans med Theresia, Mårten och ytterligare ett tjugotal andra glada simmare. Jätteroligt! Och efter träningen bjöd Mårten på kakbuffé med hembakade kakor som var så perfekta att de hade platsat på vilket lyxkondis som helst.

Passet vi simmade hette Easy Lover och bestod av 850 meter uppvärmning samt fyra block på ca 20 minuter vardera som jag simmade enligt följande:

1. Bensparksbonanza. 25 meter benspark + 50 meter f2, 75 meter benspark + 50 meter f2. Döden.

2. Teknik med Micke. Stolt hållning och fokus höft. Väldigt intressant.

3. 25 meter sprint med start från pall. Mina dyk kändes stabila men jag ser en hel del som jag vill jobba med...



4. Medley madness. Jag hann med lite fjärilsteknik med fenor, sen var klockan 10, två timmar hade gått och jag var tvungen att kliva upp.

Det är kul att simma för en konkurrerande fröken ibland. Få nya ögon på sig och förklaringar med andra ord än de jag brukar höra. Micke är väldigt duktig.

Förra året tyckte jag alla andra var så himla bra och jag nästan exploderade av stolthet över att jag simmade så långt som 3450 meter på det enda pass jag deltog i. I år kände jag mig mer rätt placerad i gänget och min simkondition och vattenvana (om vi nu ska kalla det för det) är oceaner bättre än då!

Det kommer bli mer Camp Snowman för mig under julhelgen.


Jag ska villigt erkänna att jag inte var ett smul sugen på att riva av 11 intervaller á 90 sekunder på eftermiddagen. Skulle sprungit dem redan igår men då blev det istället en lugn transportlöpning med Reka. Idag fanns också massor av ursäkter men alla saknade tyvärr substans.

Så jag sprang iväg mot Danderyds IP och gjorde vad jag skulle. Höll 4:30-tempo genom alla intervaller och det var förvånansvärt lätt. Missförstå mig rätt när jag skriver så. Det var förstås asjobbigt, intervaller är det, men jag ville inte kräkas eller dö.

Jag är faktiskt rätt jävla grym, om jag får säga det själv.

Inga kommentarer: