onsdag, juni 01, 2016

Nytt rekord, besvikelse och två som ska få sparken


7 dagar, 15 timmar, 1 minut och 35 sekunder. 348.8 km fördelat på 180 träningspass vilket i princip betyder ett pass varannan dag och 6.65 km i snitt per vecka. Det är vad jag har presterat inom simningen under de senaste 365 dagarna.

Med det sagt tycker jag att det är min fulla rätt att vara delvis besviken efter testserien i Huvudstabadet på 400, 200, 100 och 50m med våtdräkt igår. De två första distanserna simmade jag på e-x-a-k-t samma tider som för ett år sedan.

Förra året blev det 2-2 mellan mig och Tom-Tom-Tommy. Jag var snabbare på 400 och 50, han på 200 och 100. Medan jag har kört fyra pass i veckan senaste månaderna har han kört ett pass på fyra veckor. Igår simmade vi exakt lika snabbt på 3 av 4 distanser. Oavgjort. Sen vann han 50m med en sekund. EN HEL SEKUND. Bah.

Mina tider från igår ser du i den övre bilden. Absolut inga dåliga tider, verkligen inte, men jag hade önskat mer. Trott mer. Jag hade laddat mentalt och faktiskt helt lyckats lägga måndagsfiaskot bakom mig. Bara en sån sak. Allt jag ville var att komma under 6 minuter på min fyrahundring. Men icke. Oceaner ifrån.

Hundringen är jag åtminstone mycket nöjd med. 1.18 är fint.


Imorse sprang jag till jobbet med den här bruna men det var sannolikt sista gången. Jag funderar faktiskt på att ge henne sparken. Hon kör alltid järnet i början och sen släpar hon som ett ankare bakom mig på slutet. Jag får peppa, coacha och heja oavbrutet för att hon ska hänga med. Orka.

Dessutom behöver jag byta ut mina skor. De får också sparken. Mina nya från Asics, som är samma modell jag använt de senaste sex åren, fungerar plötsligt inte för mig. Får brännande domningar i framfötterna efter bara ett par kilometer. Blir så trött. Vart tog mitt flyt vägen?

Inga kommentarer: