torsdag, september 22, 2016

Vi kommer aldrig hitta vägen om vi inte tillåts misstag när vi letar


Fan rå. Min testserie igår gick jättedåligt. I vanliga fall är testserien något jag kör med Hasse under sista veckan av en treveckorsperiod, men vi fick inte ihop det den här gången, så Simfröken föreslog att jag skulle simma serien själv. Huh? Själv?!?

Okej rå. En veckas simuppehåll med munkar till frukost och en varierad kost av pasta/pizza gör inte underverk för prestationen i vattnet. Inte för prestation överhuvudtaget. Jag simmade asdåligt.


Filmen illustrerar känslan när jag hoppade i. Vet inte när Vodkan ska drickas. Själv väljer jag att avstå den helt.

Sen rå. När jag grät (svor?) ut hos Simfröken efteråt så berättade han hur det gick till när han tränade. Då var det uppehåll från bassängen bara totalt 4-5 veckor om året, fördelat på två perioder. Resten av tiden var det viktigt att underhålla känslan i vattnet, som är en färskvara. Istället varierade antalet pass och längden på dem.

Så ra. Jag hade kanske tjänat på att plaska lite i hotellpoolen några minuter varje dag. Men jag är ingen elitsimmare. Jag är blott en motionär med ambitioner. Jag tycker ändå om att få tips som jag sedan kan välja att ta till mig. En annan semester. Eller låta bli. För att citera Kent -"Vi kommer aldrig hitta vägen om vi inte tillåts misstag när vi letar". Nu har jag lagt gårdagen bakom mig. Är tacksam över att jag vanligtvis har tid att genomföra så regelbunden och frekvent simträning. Lider med dem som bara får till ett pass i veckan.

Inga kommentarer: