tisdag, november 22, 2016

Simskola med besök av radiosporten


Igår var det specialträning på simskolan eftersom vi hade besök av radiosporten. Lasse Persson håller på med en reportageserie om träning och motion, och i ett av avsnitten ska han testa "vattengympa".

Nu är det ju vanligtvis inte sånt vi sysslar med på måndagarna, men nån gång per termin brukar Hasse lägga in ett vattenfyspass, och det blev följaktligen igår.


Efter vår vanliga uppvärmning fick vi på kommando förflytta oss mellan linorna, göra en hinderbana med hopp från pall, snabb simning till mitten av bassängen, dyk ner till botten, upp på kanten och göra fem armhävningar/situps. Sen blev det vertikal benspark, mer kanthäv, trampkamp och gatlopp.

Som avslutning blev det mer traditionell simning med 2x(100 f2, 4x25 dps/andningskontroll).


Efter min massiva simhelg var det här ett ganska skönt avbrott. Jag var lite trött och känslan i vattnet var trög, men jag är ändå stolt över att jag kunde simma mina båda hundringar på 1:50 min/100m utan allt för stor ansträngning.

Det kommer att ta tid att stärka upp musklerna i vänsterarmen igen, men sekund för sekund tar jag mig tillbaka mot de tider jag brukade göra.

Inga kommentarer: