söndag, november 27, 2016

SSS - Supersimsöndag

Jag gjorde motsatsen till att försova mig imorse. Vaknade innan klockan hade ringt och klev upp, för att sedan inse att det var två timmar tills jag skulle åka och simma. Övertaggad? Vi snackar alltså kl. 5 på morgonen nu...


Idag var det Jeff som var ansvarig för passet med Human Ambition/Aktivitus i Vasalundshallen. Han var superbra! Höll ihop hela gruppen så att vi körde övningarna gemensamt, och inför huvudserien kunde vi välja på 12x75 meter eller 12x100 meter med start 2:30. Kravet var minst 30 sekunder vila.

Var man snabbare skulle man köra hårdare, typ. Jag tror alla fick ut mycket av det!


För mig har det gått snart tre månader sen jag körde hundringar med starttid senast, pga diskbråcket och det där. Bestämde mig därför för att hålla ett ganska modest tempo, kanske f2+, för att inte klappa ihop på slutet. I tid tyckte jag att det just nu borde innebära strax under 1:50/100 meter.

La alla kontrollerat på 1:47-1:48 utom två, som gick på 1:45.

Jag är för fan... helt awesome. Är så NÖJD! Tillfredsställelsen efteråt och känslan av att vara på väg tillbaka igen! Ah... jag kan inte ens beskriva...!

Det här var kanske tio sekunder långsammare än vad jag under normala omständigheter borde kunnat lägga dem på, men ändå..! Dansade ut från simhallen och kraschlandade hemma med en flarra julmust.


Lite senare på kvällen var det dags för supersimsöndagens andra pass, också med Human Ambition, men i Vårby. Att simma två pass samma dag är lyxigt och jag tycker det ger en bra känsla i vattnet.


Kvällspasset bestod av teknikövningar och fokus på att hitta höften och koppla ihop armar och ben. Efter insimmet körde vi 4x(4x75 m) enarmscrawl, demont med enkel andning, demont med dubbelandning och demont med enkel andning igen.

Det var länge sedan jag kände mig som en så komplett nybörjare. Övningen var jättesvår!


Jag blev väldigt frustrerad under passet. Det var roligt och supernyttigt men jag fattar inte riktigt hur jag ska få till den där höftsnärten. Jag vet inte hur det ska kännas eller hur det ska se ut.

Jag tycker jag gör rätt, men eftersom Micke säger annorstädes så är det uppenbarligen inte så. Jag ifrågasätter honom inte. Och jag tror mig ha räknat ut att det är det här Hasse är på mig om också. fast han använder andra ord.

Är hur som helst mäkta belåten med helgen. Fem timmar i vattnet och nästan 10.000 meter. Glad, peppad, motiverad.

Inga kommentarer: