fredag, juni 23, 2017

Powermornar och simglädje


Jag försöker få in en ny morgonrutin. Den går ut på meditation och yoga innan promenad och frukost. Trots att det innebar att jag någon natt bara fick sova fem timmar och var tvungen att sätta väckarklockan på 05:00 så är utfallet högst lovande. Jag har inga krav på tid, det kan få vara klart på tio minuter eller en timme, men hittills har det landat på mellan 30-40 minuter.

Idag gjorde jag meditationen Nadabrahma ute på terrassen. Den består av tre steg och första gången jag gjorde den på yogalärarutbildningen fick tankarna i huvudet panik över att jag gjorde något så sjukt flummigt. Det var inte jag, jag skämdes över mig själv osv. Tredje morgonen på kursen fick jag feeling. Meditation är riktigt bra.

Under det första steget ska man sitta och humma. Flummigheten peakar redan från start. Nästa steg består av två olika handrörelser - cirklar utåt med handflatorna upp (man ger) och cirklar inåt med handflatorna ner (man tar emot). Sista steget är tystnad. Hela meditationen är på 60 minuter men jag kortade ner första och sista stegen så att det blev 30 minuter.

Att börja dagen med inre lugn och sorterade tankar är väldigt skönt. Speciellt i tider som dessa.


En annan sak jag försöker ta tag i är simningen. Jag siktar på fler pass och mer intervaller. Vansbrosimningen och Ironman 70.3 Zell am See Relay närmar sig, så det går inte att ligga på latsidan längre. Igår hade jag sällskap av Rex och Kajpen i Huvudstabadet. Mycket bra kamrater, de gjorde mig glad. Har saknat att träna med dem!


Jag är supernöjd med min simning. Fokus var att hitta glädjen, släppa prestationen och bara njuta av att simning är härligt. Det gick så bra!

Huvudserien var 5x200m med paddlar och dolme, start 4:00, samt 10x100 med fenor, start 2:00. Jag lät bli att försöka simma fort och försökte istället simma enligt tipsen jag fick från Mikey på simanalysen. Tidigt grepp, snärtig höft, vinkla in underarmen i draget, andas kortare och minska bensparken. Kunde förstås inte tänka på allt det här samtidigt, utan växlade mellan dem. Och då kom farten av sig själv.

Inga kommentarer: